O VBS

Bošnjakinje i Bošnjaci živimo i radimo u Republici Sloveniji već nekih sto godina. Organiziovani smo kroz različita udruženja,klubove i društva koja njeguju našu tradiciju,otimajući zaboravu naše obićaje,čuvajući bogastvo naše materijalne i duhovne kulture. Na taj način brinemo za očuvanje našeg identiteta - našeg jezika i naše tradicije,time ostajući ono što jesmo.

Bošnjaci,jedni smo od sretnih naroda koji imaju svoju državu koju smo dužni čuvatii i za nju se sa svim srcem boriti. Ona nam je dala od sebe sve što je mogla,formirala nas je kao osobe ,a sada je došao vakat da joj vratimo naš dug. Da bi mogli časno vratiti to što smo dužni,moramo organizovano djelovati,s. obzirom da  samo organizovan  Bošnjak može pomoći sebi,svojoj domovini i zajednici.

Bošnjak,poštuj zemlju u kojoj živiš i narod sa kojim živiš,cijeni njihovu ispruženu ruku i gostoprimstvo,ali isto tako budi ponosan na sebe,svoj narod i domovinu.

Savez Bošnjaka

Pozivamo te da učestvuješ u formiranju Vijeće Bošnjaka Slovenije -VBS- te svojim idejama, znanjem i radom doprineseš dobrobiti zajednice Bošnjaka u Republici Sloveniji i domovini.

Podijeli našu objavu i podrži naš rad!

Ljubljana 03.05.2020.god.