VBS počelo sa radom, za predsjednika izabran Asim Hamidović

9.7.2024

Slovenija je i do sada podržavala Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu i imala jako dobre političke i ekonomske odnose sa BiH, istakao je Hamidović te dodao da je siguran da će ti odnosi biti još kvalitetniji u budućnosti

 

Vijeće Bošnjaka Slovenije (VBS) sa sjedištem u Ljubljani zvanično je počelo sa radom 4. jula 2024. godine, a za predsjednika je izabran je uspješni biznismen Asim Hamidović koji već 32 godine živi i radi u Sloveniji.

Hamidović je, kako se navodi u saiopćenju VBS-a, i do sada bio društveno aktivan, posebno podržavajući mnoge projekte koji su doprinosili afirmaciji Bošnjaka u Sloveniji.

- Čast mi je što ću predstavljati Vijeće Bošnjaka Slovenije, rekao je Hamidović.

- Ljudi s kojima sam povezan i do sada su bili aktivni, radili vrijedno širom Slovenije i održavali prisne veze sa našom domovinom Bosnom i Hercegovinom. Mnogi od nas decenijama žive u Sloveniji koja nas je prihvatila i omogućila da budemo dio društva ove prijateljske zemlje, kazao je te istakao da će pored povezivanja Bošnjaka unutar Slovenije, VBS raditi i na jačanju veza Bosne i Hercegovine i Slovenije.

- Slovenija je i do sada podržavala Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu i imala jako dobre političke i ekonomske odnose sa BiH, istakao je Hamidović te dodao da je siguran da će ti odnosi biti još kvalitetniji u budućnosti.

- A mi ćemo, uvjeravam vas, dati poseban doprinos tome, naglasio je predsjednik VBS-a. 

 

VIR:
L., S. (2024). Vijeće Bošnjaka Slovenije počelo sa radom, za predsjednika izabran Asim Hamidović. Pridobljeno 09.07.2024, s https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/vijece-bosnjaka-slovenije-pocelo-sa-radom-za-predsjednika-izabran-asim-hamidovic-967296